Harinimini
Foto's
Harmini
Sociale media
Harmaxi
Sponsoring
Poster concert
Webmaster: Kirsten Vijftigschild. Design: Frauke Ram

Frank Hendriks

Dirigent

Harmini en Harmaxi staan onder leiding van Frank Hendriks. Frank is een dirigent leuk voor jong en oud. Hij brengt in zijn repetities veel humor, maar ook wordt er verwacht dat je serieus aan de slag gaat met je partijen.

Frank Hendriks (1978) is een geboren en getogen Westlander. Hij begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn Havodiploma, ook zijn opleiding voor Hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006).

Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Zo staat hij sinds 2004 voor de Maaslandse Harmonie en uiteraard voor de Westlandse Harmonie (voor de fusie zowel Animato sinds 2005 als Concordia sinds 2012). Door Eendracht Sterk (DES) is sinds 2009 met veel plezier aan de clubs van Frank toegevoegd. Sinds 2015 is Frank dirigent bij het Harmonieorkest van de Harmonievereniging Barendrecht.

Als solo-hoboïst is Frank werkzaam bij de Douane Harmonie Nederland. Tevens remplaceert hij regelmatig bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland.

Door deze drukke agenda heeft Frank zijn hobo-leerlingen moeten laten gaan. Wel is hij nog verbonden als theorie-docent bij de Stichting SRMO.